Ако сте уморени от любимия си парфюм: как да изберете заместител?

No Comment 1 View

Дори тези, които са купили някой парфюм „веднъж завинаги“, рано или късно ще поискат нещо ново. И по-често търсят аромати в същия стил като съществуващ фаворит. Тоест, ако обожавате ретро, ​​душата ви иска нещо в същата посока и ако сте любител на цитрусовите парфюми, едва ли ще се зарадвате на прахообразни композиции. Но никой няма да спори с факта, че е трудно да се намери нов любимец.

Как да изберем парфюм: общи препоръки

Ценителите на дамски парфюми казват, че най-доброто време за избор на аромати е през деня, когато мозъкът различава ароматите по-добре, а обонянието ни все още не е претоварено. Като цяло е по-добре да пазарувате сутрин, като започнете с по-малко наситени състави, за да не се уморяват бързо вашите рецептори. Между другото, кафето, което се предлага, за да ги “прочисти”, има толкова силна миризма, че изкривява възприемането на парфюма. По-добре да не го използвате, а просто да се разходите на чист въздух или да отпиете глътка вода. Това ще нулира вашата обонятелна система правилно.

Също така, не тествайте повече от 3 аромата наведнъж: носът ви ще се умори и всички парфюми ще се слеят в едно цяло. Следователно в този случай ще бъде доста трудно да се направи информиран избор. Не можете да „коригирате“ аромата, като го втривате по китките, както правят много. Съдържащият се в парфюма алкохол трябва естествено да се изпари. И тогава съставът ще се разгърне по начина, по който парфюмеристът го е замислил. Но след това е по-добре да се придвижите не до касата, а до изхода от магазина, тъй като парфюмът трябва да „седне на кожата ви“. И такова значимо събитие ще се случи не по-рано от 20-30 минути след нанансянето.

Много опитни експерти съветват при избора на аромат да се съсредоточите върху парфюмериста, създал вашата любима композиция. Въпросът е, че всеки има свой собствен почерк.

In : Мода

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)